Adam Anikiel nowym szefem kuchni w restauracji Klonn
Stanowisko szefa kuchni warszawskiej restauracji Klonn objął Adam Anikiel. Zdobywał doświadczenie w lokalach takich jak The Ledbury w Londynie oraz Concept 13 w Warszawie. Przez trzy lata współtworzył koncept kulinarny restauracji The Farm.
Jaką wizję ma Adam Anikiel na kuchnię Klonn? Jak zaznacza, zaakcentuje bogactwo składników. Polska wołowina, jagnięcina, warzywa z lokalnych gospodarstw i ryby z czystych, sprawdzonych akwenów. Nie zabraknie jednak owoców morza i innych produktów z dalszych regionów świata. Ważne, aby wszystko było w zgodzie z naturą i zdrowym rozsądkiem.
- Ogromną radość sprawia mi po prostu gotowanie. Kocham swoją pracę. To wspaniałe nieustannie poznawać ciekawych ludzi i dobrze ich karmić. Najlepsze produkty, wspaniały zespół i samo się robi! Gotowanie to coś więcej niż praca. A gość zawsze odczuje to na talerzu. Posiłki u nas są celebracją pięknych chwil ? mówi nowy szef kuchni w restauracji Klonn.
Fot: Klonn