Bocuse d'Or zbliża się wielkimi krokami!
Finał polskiej selekcji Bocuse d'Or odbędzie się już jutro, 9 listopada. Kto zostanie zwycięzcą i będzie reprezentował nas w europejskich zmaganiach w Trondheim wiosną 2024 roku?
Bocuse d?Or uchodzi za jeden z najbardziej spektakularnych konkursów kulinarnych. Nie trudno się dziwić, skoro do międzynarodowego finału w Lyonie prowadzi kilkuetapowa, zacięta rywalizacja.
Jedno jest pewne, już jutro na krakowskiej scenie kulinarnej rozegra się wyjątkowe widowisko. Wystąpi sześciu finalistów, którzy staną do rywalizacji o własne zawodowe marzenia, a wśród nich zobaczymy:
- Małgorzatę Kalisz z restauracji Góralska Tradycja (Zakopane) wspieraną przez Michała Adamczyka
- Michała Koszyckiego z Rezydencji Bohema (Szczawno Zdrój) w asyście Kacpra Mackiego
- Grzegorza Miśtę z Hotelu Natura Residence Business&Spa (Siewierz), którego wesprze Julia Wydra
- Tomasza Soczumskiego z restauracji Żółty Słoń (Kielce), któremu asystować będzie Wiktoria Banaś
- Patryka Studzińskiego z Puro Hotel Halicka (Kraków), który może liczyć na pomoc Jakuba Ptasznika
- Kamila Tłuczka z restauracji PaXo w Grand Hotel BouXque Rzeszów, wespół z Patrycją Szczepaniak
Miesiące przygotowań, wyrzeczeń, potu i łez z pewnością zaprocentują. Przed nimi ogromne wyzwanie pod presją czasu, przed szeroką publicznością i wyjątkowym jury. Kto zdobędzie złotą statuetkę Bocuse d'Or Poland 2023? Dowiemy się już jutro!
Konkurs odbędzie się w godzinach 10:00-17:00, następnie zostaną ogłoszone wyniki. Czy historia polskiej gastronomii zostanie napisana na nowo? Dla osób, które nie będą miały okazji kibicować z trybun, istnieje możliwość śledzenia konkursu online.