
Czwarty Toruński Bal Charytatywny za nami!
28 lutego 2025 roku w Copernicus Toruń Hotel odbyła się kolejna odsłona Toruńskiego Balu Charytatywnego. Wydarzenie miało na celu wsparcie podopiecznych Centrum Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych "Młody Las" w Toruniu. Zebrane środki przeznaczono na wyposażenie sali sensorycznej i edukacyjnej.
Bal rozpoczął się kolacją degustacyjną, przygotowaną przez siedmiu toruńskich szefów kuchni, w tym Dawida Wojciechowskiego z restauracji SALT w Copernicus Toruń Hotel, Patryka Stanewicza z Pałacu Widokowego, Ariela Gomez Carusso z restauracji 4 Pory Roku, Bartłomieja Witkowskiego z Piernicova, Krzysztofa Czerniawskiego z Esencji, Mateusza Bielińskiego z TAKO Yaki Sushi Bar Khasha Erdene z Monka.
Kolację poprowadził Tomasz Purol, a o obsługę gości zadbała Natalia Unton z zespołem kelnerów Copernicus Toruń Hotel.
Po kolacji odbyła się licytacja. Wśród licytowanych przedmiotów znalazły się m.in. dzieła malarzy z regionu, vouchery do toruńskich restauracji oraz zaproszenia na wydarzenia kulturalne. Najwyżej wylicytowano kolację w restauracji White Marlin w Sopocie za 45 tysięcy złotych. Łącznie zebrano blisko 240 tysięcy złotych.