
Francuskie pieczywo prosto z Warszawy
Piekarnia rzemieślnicza Chaud Pain, która słynie z wypieków we francuskim stylu, otworzyła swoje kolejne dwa lokale w centrum Warszawy, a najbliższych tygodniach powstanie jeszcze jeden. Piekarnie należą do grupy Project Warszawa - jej dyrektor zapowiada, że miłośnicy tradycyjnego pieczywa mogą spodziewać się od teraz wielu apetycznych niespodzianek
O pierwszym lokalu Chaud Pain, zlokalizowanym przy ulicy Ossolińskich 3, mówiło się, że jest to kawałek Paryża w centrum Warszawy. Otwarcie kolejnych punktów tej piekarni rzemieślniczej pokazuje, jak ważny w kulturze pieczywa i wśród warszawskich smaków, jest francuska tradycja wypieków. Nowe lokalizacje powstały (lub powstaną) również w centrum Warszawy - na Placu Konstytucji, przy alei Niepodległości oraz na ulicy Tamka.
Mimo że klimat francuski jest ten sam we wszystkich lokalach, to każdy z nim różni się od siebie. Przy Placu Konstytucji spotkamy niewielką piekarnię, w której otrzymamy świeże pieczywo i kawę przelewową jedynie na wynos, zaś przy alei Niepodległości lokal wyposażony jest w ogródek, w którym można skosztować wypieków i kawy na miejscu. Co ciekawe, wprowadzono tam również opcję drive thru - po wcześniejszym zamówieniu pieczywa i umówieniu się na odbiór, pracownik piekarni przyniesie je do samochodu. Punkt przy Tamce, który zostanie otwarty w czerwcu, będzie największy z nich wszystkich. Mimo wszystko najbogatszą ofertę znajdziemy w pierwszej piekarni przy ul. Ossolińskich - poza wypiekami oferuje ona wina, produkty delikatesowe premium, pochodzące m.in. z Francji i Hiszpanii, a także klimatyczny ogródek.
- W każdym z lokali warto również telefonicznie rezerwować wcześniej wypieki, ponieważ.. znikają z lad niezwykle szybko! Tym, którzy nie mogą kupić ulubionych smakołyków w drodze na uczelnię czy do pracy, polecamy telefoniczną rezerwację wypieków i odbiór ich w godzinach popołudniowych. Studenci, za okazaniem legitymacji, otrzymają atrakcyjne rabaty na nasze produkty - zapewnił Antoine Aza?s, dyrektor grupy Project Warszawa.
Czym charakteryzuje się pieczywo z Chaud Pain? Prostym składem, tradycyjną metodą produkcji oraz wyśmienitym smakiem wypieków. Jest to przykład marki, która nie tylko przetrwała pandemię, kryzys i inflację, ale również rozwinęła swoje skrzydła.
- Na otwarcia nowych punktów nie tylko my, ale i fani naszych wypieków, czekali od dawna. Rzemieślnicze, wysokiej jakości pieczywo, przygotowane zgodnie z dawnymi recepturami stało się produktem pożądanym przez wielu miłośników jakościowych, tradycyjnych smaków. Wyszliśmy naprzeciw tym oczekiwaniom i oferujemy dziś mieszkańcom Warszawy świeże bagietki, chleby, croissanty, kanapki oraz wiele innych polskich i francuskich wypieków w różnych punktach stolicy - dodał Antoine Aza?s.
Twórcy grupy Project Warszawa mają nadzieję, że nowe lokalizacje przyniosą marce jeszcze większą rozpoznawalność na warszawskiej mapie kulinarnej i że dzięki temu dotrą do szerszej grupy miłośników pieczywa.