GASTROTARGI SMAKKi już od środy 20 marca!

GASTROTARGI SMAKKi już od środy 20 marca!

Za dwa dni, rozpocznie się wyjątkowe wydarzenie dla miłośników oraz profesjonalistów z sektora HoReCa - GASTROTARGI SMAKKi. Targi odbywać się będą w dniach od 20 do 22 marca w EXPO XXI w Warszawie. Program drugiej odsłony tego wydarzenia przygotowany został tak, aby restauratorzy, hotelarze i firmy cateringowe odnaleźli inspiracje, poznali najnowszą ofertę producentów sprzętu, wyposażanie oraz produktów branży, a także pozyskali praktyczną wiedzę na temat finansowania swojej działalności.

Co gwarantują GASTROTARGI SMAKKi? 

Możliwość zapoznania się z najnowszą ofertą czołowych producentów i dystrybutorów.

Przez trzy dni, uczestnicy będą mieli okazję do bezpośredniego kontaktu z liderami rynku, odkrywając nowości oferowane przez wiodących producentów. Bogata lista wystawców, wśród których znajdziemy m.in. firmy takie jak: DPD, BWT, DBL, GRAFEN, KOMAT, KRAFT HEIZN, MEIKO, MAPAL, SEGAFREDO, WELBILT, AVIKO, ACO, ALVA, BRITA, CHEMAN, COMBICO, DAFI PROFESSIONAL, DOTYKACKA, FIER, FINE DINE, FRESCO, FRITZ-KOLA, FROSTA, GASTRO CHEF (który prezentować będzie rozwiązania firm STALGAST oraz ROBOT COUPE), GASTRO POLBERG (na stoisku którego prezentowane będą marki DORA METAL, KROMET, RATIONAL), GRANER- ICE, HENDI, HOBART, ILLY, INTEREUROPOL, INPLUS, J.J. DARBOVEN, KOREE, LAVAZZA, LUBIANA, LSI, PANESCO, PRIMULATOR, MK KOMI, STRAUSS CAFFEE, TOMGAST, WINTERHALTER, VIOLIFE. Szczegółowa lista wystawców dostępna jest na stronie internetowej organizatora https://smakki.pl/pl/sa-z-nami-2024/.

Wiele imprez towarzyszących.

Organizatorzy przygotowali bogaty program tego wydarzenia.  Każdy dzień przyniesie coś wyjątkowego. Targi rozpoczną się od Konferencji Liderek Branży HoReCa, w której udział wezmą Kobiety tworzące ten sektor. Wśród nich zobaczymy m.in. dr Irenę Eris, Cristinę Catese, Annę Chylewską, Martę Klepkę i Martę Stańczak. Tego dnia Martin Gimenez Castro zaprezentuje możliwości kuchni opartej o ryby i owoce morza, a Katarzyna Gubała poprowadzi konkurs kulinarny kuchni vege. Miłośnicy kawy będą mogli obserwować zmagania młodych baristów podczas Olimpiady Kawy.  Drugi dzień to czas na SMAKKi Invest Day, skierowany do inwestorów branży oraz finały konkursu Heinz Selection, Mistrzostw Polski dla palarni Cup of Poland oraz Inne Garowanie w wykonaniu Patryka Galewskiego i Fundacji im. Ks. Jana Kaczkowskiego.   Trzeciego dnia przeniesiemy się w dwa różne zakątki Świata. Za sprawą Mistrzostw Kuchni Tajskiej, organizowanych przy współudziale Ambasady Tajlandii oraz pokazu Nitro Show PaThaTai Coctail będziemy doświadczać smaków tajskich. Natomiast BoB Mazur zaprezentuje kuchnię opartą o londyńskie doświadczenia zdobywane u samego Gordona Ramsaya. 

Spotkania ze znanymi osobowościami branży.

Na SMAKKach będzie okazja do spotkania z wieloma osobowościami i ekspertami kulinarnymi oraz świata kawy. Wśród nich pojawią się m.in. Cristina Catese, Michał Fabiszewski (Executive Chef Sodexo Poland), Paweł Gruba, Katarzyna Gubała, Daria Ładocha, Marcin Rusnarczyk, Katarzyna Zyzało-Moczydłowska (SCA National Coordinator),  a na stoisku firmy GRAFEN dania przygotowywać będzie Przemysław Klima.

Możliwość zdobycia wiedzy na temat pozyskania środków finansowych na swoją działalność.

Podczas trzech dni targów eksperci firmy RM Gastro podzielą się z odwiedzającymi cennymi informacjami i praktycznymi wskazówkami na temat procesu aplikacyjnego, kryteriów kwalifikowalności oraz najlepszych praktyk wykorzystania dotacji w ramach Krajowego Programu Odbudowy (KPO). Będzie to niepowtarzalna okazja, aby dowiedzieć się, jak skutecznie zaplanować i zrealizować projekty.  

SMAKKi to nie tylko przestrzeń do prezentacji oferty, ale też platforma dla wymiany doświadczeń, nawiązywania kontaktów i czerpania inspiracji. Na tym wydarzeniu nie może zabraknąć nikogo, kto jest związany z branżą HoReCa. Zapraszamy do bezpłatnej rejestracji na https://smakki.pl/pl/rejestracja/zwiedzajacy/bezplatna-rejestracja-dla-branzy-horeca/

Zachęcamy do udziału w tym wyjątkowym spotkaniu, które stawia na rozwój, innowacje i budowanie społeczności wokół sektora HoReCa. Pełen program dostępny jest na oficjalnej stronie imprezy: www.smakki.pl .

Do zobaczenia w EXPO XXI  dniach od 20 do 22 marca 2024.