Host School - wyniki
27 listopada 2024 roku w Cukrowni Żnin podczas konferencji HOST 2024 odbył się konkurs kulinarny skierowany dla uczniów szkół gastronomicznych.
Zwyciężył duet z Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 im. mjr. Henryka Sucharskiego w Krakowie w składzie Damian Marut i Kacper Kułaga.
Zadaniem uczestników było przygotowanie dania głównego i deseru, wykorzystując produkty obowiązkowe zapewnione przez organizatora. Były to: kurczak kukurydziany w daniu głównym oraz czekolada deserowa, mleczna lub biała do wykorzystania w deserze.
Konkurs oceniali szefowie kuchni: Michał Świerad, Joanna Ochniak, Marcin Gruszka,Tomasz Ziółkowski, Bartłomiej Witkowski i Dawid Wojciechowski.
II miejsce Kornel Byzdra oraz Agata Zawadka - Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Bydgoszczy.
III miejsce Antonina Siadak oraz Wiktoria Nyka - Zespół Szkół Niepublicznych w Gąsawie
Nagrodą był voucher pieniężny oraz staż w Arche.
Gratulujemy!