Hotel InterContinental Warszawa świętuje 20. urodziny

Hotel InterContinental Warszawa świętuje 20. urodziny

W piątek, 24 listopada, odbyła się Gala Jubileuszowa z okazji 20-lecia istnienia hotelu. Poprowadzili ją Hubert Urbański i Monika Mikulska-Guźniczak, dyrektor PR-u i marketingu.

Wydarzenie zainaugurowała dyrektor generalna Britta Kutz. Przemówienie rozpoczęła i zakończyła w języku polskim. W ten sposób wyraziła swoje uznanie dla rodzinnego miasta hotelu i podziękowała pracownikom za oddanie i lojalność wobec InterContinental Warszawa.

Gości witano wyjątkowym koktajlem "Syrenka", inspirowanym legendą o Syrence Warszawskiej. Ten koktajl łączy smaki przeszłości i teraźniejszości.

Hotel słynie z kuchni, a uczestnicy gali mieli okazję delektować się potrawami autorstwa Karola Okrasy i kucharzy z Restauracji Platter, a także Restauracji DownTown, kuchni bankietowej i +OneBar. Podczas kolacji serwowano m.in. ostrygi Fine de Claire Dawid Herve No. 2, arancini grzybowe z pudrem borowikowym, sarnę z jeżynami oraz jesiotra z suszonymi pomidorami i grzybami. Nad całością czuwał szef kuchni hotelu InterContinental Grzegorz Krupa.

Wieczór zwieńczono urodzinowym tortem w rytmie "Happy Birthday" w wykonaniu Dominiki Gawędy, podczas którego wzniesiono toast za kolejne udane lata Hotelu InterContinental Warsaw. Atmosferę uświetnił koncert gwiazdy wieczoru, zespołu Blue Cafe.

Przez dwie dekady Hotel InterContinental Warszawa stał się nie tylko symbolem stolicy, ale i integralną częścią jej barwnej historii. Jego lokalizacja uczyniła go świadkiem oraz uczestnikiem licznych wydarzeń historycznych, politycznych, społecznych i kulturalnych. W trakcie tych dwóch dziesięcioleci Warszawa awansowała na jedną ze znaczących stolic europejskich, a zlokalizowany w centrum hotel z dumą gości przybyszów z całego świata.