Jesień w pełni! Dyniobranie, krwiste koktajle i konkurs na najstraszniejsze przebranie

Jesień w pełni! Dyniobranie, krwiste koktajle i konkurs na najstraszniejsze przebranie

 

Browary Warszawskie październik żegnają z dreszczykiem! W halloweenowy weekend 28-31 października każdy znajdzie tu coś dla siebie zarówno jeśli chodzi o menu jak i atrakcje, które czekają w każdej restauracji. Co więcej październik w Browarach, to także czas Dyniobrania. Z tej okazji wybrane restauracje i kawiarnie przygotowały specjalne dania, desery i napoje z dynią w roli głównej!

Propozycje dyniowych przysmaków...

Jesień, a zwłaszcza październik to czas, kiedy dynie witają nas w witrynach restauracji, sklepów, ogródków. Smaki jesieni zagościły również w kartach restauracji i kawiarni w Browarach Warszawskich! Dyniobranie, to celebracja smaków jesieni, podczas której goście mogą spróbować limitowanych dań z dynią w roli głównej.

Pumpkin Spice Cheesecake to rozgrzewająca odpowiedź na jesień i idealny partner do kawy Pumpkin Spice Latte. Dyniowy sernik z delikatnym posmakiem pomarańczy, ukryty w chrupiącej polewie z czekolady karmelowej, a na górze aksamitny, pachnący cynamonem ganache posypany kruszonką Speculoos. To ciastko, które najlepiej smakuje w jednym z dyniowych ogródków DESEO. Z kolei NINE's Restaurant & Sports Bar do końca października czaruje podniebienia Kremem Dyniowym, Chicken Curry Corma, Prawn Curry Corma, Vege Curry Corma, Nine's Pumpkin Smash i Latte Pumpkin Spice!

Dynia po Hiszpańsku? Oczywiście! Sobremesa Tapas Bar proponuje swoim Gościom krem z dyni, filet z kurczaka supreme z puree z dyni oraz puszyste ciasto dyniowe. Z kolei Munja Browary Warszawskie w bałkańskim stylu przygotowała kaczkę po skadarsku z kluseczkami truflowymi, sezonowymi grzybami, musem z dyni, cukinią, pieczoną dynią, guanciale suino i wiśniowym sosem demi glace na bazie wina Porto. Piekarnia Bakery specjalnie z tej okazji przygotowała chleb na zakwasie z dynią, którego grzech nie spróbować!

Natomiast w Boston Burger można skosztować burger z chutney dyniowym. Tuż obok, bo w Browarze Warszawskim na Gości czeka sałata w pieczonej dyni z miękkim owczym serem, obłędne dyniowe pierogi z białym serem na kremie z dyni, rozgrzewający krem z dyni ze smażonymi krewetkami i pastą curry, kopytka z pieczonej dyni w sosie z grzybów leśnych i najbardziej instagramowy dyniowy deser z pomarańczą!

Z kolei Starowarszawska Gastronomja proponuje burratę z marynowaną dynią, rukolą i musem z orzecha laskowego. Sassy Warszawa serwuje stek z sezonowanej polędwicy wołowej z purée z dyni i palonego masła z dodatkiem sosu pieczeniowego z czerwonym winem, ziemniaczkami z grilla i dzikim brokułem. Wisienką na dyniowym torcie jest restauracja Olivos Cafe & Restaurant, w której można spróbować pizzy z kozim serem, konfiturą z dyni i cebuli cytrynowej ze szczypiorkiem oraz deser kolokithopita! Dyniowe oferty w browarowych restauracjach dostępne są do 5 listopada.

Halloween w pełni!

W halloweenowy weekend (28-31.10) będzie się działo! W Food Hall Browary koszmarnie dużo się będzie dziać, bo każdy z 11 konceptów przygotuje swoje popisowe danie w halloweenowej wersji, a Bar Centralny poda dwa upiorne koktajle. To właśnie tutaj odbędzie się  konkurs na najlepsze stroje z piekielnie atrakcyjnymi nagrodami. Ale to nie koniec! Będą też specjalnie przygotowane karty z koktajlami oraz upiorne pozycje w menu w NINE's Restaurant & Sports Bar, Sobremesa Tapas Bar, Olivos Cafe & Restaurant, Executive Lounge czy Browar Warszawski!