Kolejna edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów za nami!

Kolejna edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów za nami!

27 października odbył się finał XI edycji Ogólnopolskiego Kulinarnego Rajdu Mistrzów w Hotelu Haston City we Wrocławiu. Wydarzenie wpisało się już na trwałe w kalendarz wielu szefów kuchni oraz specjalistów ze świata gastronomii w Polsce.

W tegorocznej edycji konkursu, kucharze zakwalifikowani do ścisłego finału, w czasie 45 minut przygotowywali i serwowali danie główne z wykorzystaniem polędwicy wołowej, derenia oraz masła.

Konkurs poprowadził Karol Okrasa, a nad poprawnością rywalizacji czuwało profesjonalne, eksperckie jury w składzie: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Kurt Scheller, Wiesław Bober, Theofilos Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Mateusz Jarosławski, które wyłoniło tegorocznych zwycięzców.

Zwycięzcą został Przemysław Szwak reprezentujący restaurację Retro w Obornikach Śląskich. Na drugim miejscu uplasował się Daniel Pelechaty z Folwarku Amalia Gościniec z Lubikówka, a na trzecim Paweł Błaszczyk z wrocławskiego Forum Kulinarnego. Zmagania finalistów konkursu, a także przygotowywane na żywo dania, można było zobaczyć w miniony piątek w Hotelu Haston City.