Kolejne srebro Polaków!

Kolejne srebro Polaków!

Olimpiada Kulinarna IKA 2024 powoli dobiega końca. Jednak to nie koniec dobrych wiadomości ze Stuttgartu. Polska drużyna ponownie zdobyła srebrny medal.

Tym razem nasz team został nagrodzony w kategorii Restaurant of Nations. Jakie dania przygotowali Polacy?

Przystawka: Pstrąg fiordowy z farszem rakowym i sosem holenderskim, Crémeux z kalarepy, Ogórek marynowany z sezamem, Kalarepa a la Polonez z chrzanem i cytryną.

Danie główne: Gotowana pierś z kurczaka z sosem Supreme z chrupiącym crunchem , Terrina z kurczaka z wątróbką i grzybami Portobello , kluski ziemniaczane z karmelizowaną cebulą i twarogiem , chrupiący seler z kremem serowo-grzybowym, duszona kapusta z borowikami i marynowanym jabłkiem, sos z kurczaka z brązowym masłem.

Deser: Mus waniliowy z coulis borówkowym, Pate Choux z kremem sosnowym i konfiturą z jagód, lody jogurtowe aromatyzowane kozim serem i orzechami laskowymi, pianka jogurtowa z olejem sosnowym, Pate owocowy z jagodami

Sezonowe składniki, lokalne smaki i staranne przygotowanie są kluczem do naszych kulinarnych osiągnięć. Każdy detal jest dopracowany.

Gratulujemy!