Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów już za nami!
Czy szef kuchni musi znać trendy kulinarne? Czy można kupić sobie gwiazdkę? Co decyduje o prestiżowych sukcesach w świecie gastronomii? Jak radzić sobie z inflacją i zmiennymi cenami produktów - strategie adaptacji, czy temat dziecka w restauracji ? to tylko kilka tematów poruszanych podczas tegorocznej edycji wydarzenia.
24 października w Warszawie odbył się Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów. To z pewnością wyjątkowe wydarzenie. Co roku gromadzi tłumy osób związanych z branżą restauracyjną, gastronomiczną i hotelarską. Teraz także nie było inaczej.
To właśnie na tym wydarzeniu specjaliści mogą poznać najnowsze trendy, wysłuchać wykładów eksperckich oraz zdobyć wiedzę w interesujących ich obszarach. Udział w Kongresie co roku stanowi platformę do wymiany doświadczeń oraz daje możliwość zapoznania się z wyselekcjonowaną ofertą dostawców dla branży HoReCa.
Podczas wydarzenia pojawili się szefowie kuchni i restauratorzy, ale także przedstawiciele wiodących marek branży HoReCa, sprzedawcy z branży i nie tylko. Była to doskonała szansa, by podczas debat i rozmów zakulisowych porozmawiać o trudnościach, z jakimi zmaga się aktualnie branża oraz omówić pomysły na ich rozwiązanie.
Podczas licznych paneli dyskusyjnych i wykładów nie brakowało ekspertów z branży. Wykłady, panele i dyskusje cieszyły się popularnością wśród odwiedzających. Wielu z zainteresowaniem słuchało wykładu Darii Ładochy o tym, jak widzimy rodzinne wyjście do restauracji. Czego można nauczyć się podczas wspólnego posiłku? Savoir vivre w restauracji czy menu dla dzieci. Odbyła się także debata z udziałem Jarosława Uścińskiego, Jacka Krawczyka, Iwony Niemczewskiej oraz Sylwii Stachyry o tym czy wyróżnienia w gastronomii można sobie kupić, a także o tym co decyduje o prestiżowych sukcesach w branży.