Live cooking na Śnieżce
3 lutego 2025 roku odbyło się charytatywne gotowanie w sercu gór. Celem akcji było wsparcie podopiecznych z Domu Pomocy Społecznej w Szarczu.
Szefowie kuchni, w składzie: Dawid Łagowski, Przemysław Szwak, Tomasz Zdrenka oraz Paweł Kaczmarek, gotowali u podnóża Śnieżki. Inicjatywa stanowiła akcję charytatywną w ramach pomocy dla DPS Szarcz.
- Całe wydarzenie przebiegło bardzo pomyślnie, akcja cieszyła się dużym powodzeniem i zainteresowaniem. Wspólnie z Dawidem zakończymy całą inicjatywę warsztatami kulinarnymi z podopiecznymi Domu Pomocy w Szarczu - podsumowuje Przemysław Szwak, szef kuchni restauracji Retro w Obornikach Śląskich.
Uczestnicy charytatywnej eskapady wyruszyli czarnym szlakiem uzbrojeni w niezbędny sprzęt oraz produkty do przyrządzenia rozgrzewającego żurku.
Za prowadzenie akcji odpowiadała Paweł Gruba.