Mateusz Gessler otworzył restaurację Bergo w Szklarskiej Porębie

Mateusz Gessler otworzył restaurację Bergo w Szklarskiej Porębie

W czwartek 20 października w Hotelu Mercure w Szklarskiej Porębie odbyła się Gala otwarcia Hotelu oraz Restauracji Bergo Mateusza Gesslera. Galę poprowadził Olivier Janiak, a gwiazdą wieczoru była Ania Wyszkoni z Trio.

Gala rozpoczęła się kolacją degustacyjną przygotowaną przez Mateusza Gesslera wspólnie z Szefem Kuchni Andrzejem Sawką oraz Robertem Kondziela. Uczta rozpoczęła się od ceviche z troci fiordowej i pierogów z jagnięciną, a dalej goście mogli skosztować kaczkę pieczoną ze śliwkami.

W gali udział wzięło ponad 120 osób, a na liście zaproszonych gości znalazły się osobowości medialne, artyści, przedstawiciele lokalnych władz oraz mediów, m.in.:, Agnieszka Dygant, Joanna Jabłczyńska, Natalia Janoszek, Beata Sadowska, Agnieszka Litwin, Małgorzata Pieńkowska, Rafał Jonkisz, Żabson, Blowek, Kapcer Błoński, Kuba Szmajkowski, Łukasz Kędzior, Tomasz Kin, uczestnicy programu Hells Kitchen - Piekielna kuchnia (Julia Oleś, Anna Anklewicz, Hubert Jabłoński) oraz wiele innych znakomitych osób.

O hotelu

Hotel Mercure w Szklarskiej Porębie działa od 15 czerwca tego roku, posiada 140 luksusowych pokoi i apartamentów, strefę Spa & Wellness z siłownią, basenem, saunami oraz całorocznym i podgrzewanym jacuzzi zewnętrznym z widokiem na otaczającą naturę. Obiekt położony jest zaledwie 600 metrów od stacji narciarskiej, co powoduje, że jest to idealne miejsce dla narciarzy i osób ceniących aktywy wypoczynek przez cały rok.