
Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru 2025
We wtorek, 18 lutego 2025 roku podczas targów Expo Sweet odbyły się Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru. Wiemy, kto zwyciężył!
Do rywalizacji przystąpiło siedem duetów. Zadaniem każdej drużyny było przygotowanie dwóch zestawów po osiem sztuk identycznych deserów restauracyjnych a la carte. Pierwszy zestaw obejmował desery wykonane z dowolnym użyciem czekolady, natomiast drugi musiał mieć charakter deserów owocowych bez składników pochodzenia zwierzęcego.
Zwycięzcami zostali Wojciech Golic i Artur Nijakowski z Receptura Cukiernia/Piekarnia w Łodzi i ANio Pracownia Tortów Artystycznych w Czarnocinie. Drugie miejsce zajęli Daria i Adam Marszałek z Cocoart's w Łodzi. Na trzecim miejscu podium uplasowali się Krzysztof Winkler i Konrad Winnicki z Warsztat Cafe Marta Stalmach/Restauracja Warsztat Food&Garden we Wrocławiu.
Gratulujemy!