
Nowe koncepty w łódzkiej Fuzji
Fuzja - teren po dawnych zakładach włókienniczych Karola Scheiblera - zyskuje nowych najemców. W kompleksie pojawiły się kolejne restauracje.
W jednym z historycznych budynków zlokalizowanych w Ogrodach Anny otworzył się Trzykrotny Mistrz Burgerowy. Koncept wywodzi się z kultury food trackowej, a oferowane przez restaurację burgery trzykrotnie zdobyły mistrzostwo Polski na ogólnopolskich zawodach food tracków.
- Jako że "jemy oczami", nasz personel przykłada szczególną wagę do detali na etapie składania burgera. Zwracamy uwagę, aby nasze burgery, nie tylko pieściły kubki smakowe, ale też dostarczały niezapomnianych bodźców wizualnych czy zapachowych. W naszej łódzkiej odsłonie, chcemy zaoferować naszym gościom, oprócz wyjątkowych burgerów, równie wyśmienite steki z sezonowanej wołowiny Black Angus. W ofercie znajdą się także rib eye, tomahawk, filet mignon, porterhouse, T-bone czy sirloin - mówi właściciel restauracji.
Kolejny kulinarny koncept, który zagościł w Fuzji to Sayuri Sushi. To pierwszy lokal sieci w Łodzi. W przestrzeni kompleksu otworzył się także lokal Sąsiedzi. To połączenie kawiarni, restauracji i cukierni. W ofercie znajdują się śniadania, wypieki czy desery, takie jak makaroniki i mochi.
- Fuzja to przestrzeń pełna energii i różnorodności, która przyciąga tych, którzy cenią jakość, wyjątkowe doświadczenia i nowoczesne podejście do życia. Naszym gościom oferujemy niezwykłe doznania kulinarne, m. in. poprzez sprowadzenie do Łodzi zupełnie nowych konceptów, które znakomicie uzupełniają gastronomiczną mapę miasta. A wszystko to w klimatycznych wnętrzach historycznych budynków w otoczeniu zieleni Ogrodów Anny - mówi Karolina Prędota-Krystek z Echo Investment. - Przed nami rewitalizacja i komercjalizacja kolejnych historycznych budynków zlokalizowanych w północnej części kompleksu - dodaje.
Na kwiecień zaplanowano otwarcie Casa del Primitivo - winiarni, która przeniesie gości do włoskiej Apulii. Goście będą mogli tu spróbować win prosto z beczki przed zakupem. Na miejscu będzie też opcja butelkowania wina. Ponadto na półkach znajdą się wina butelkowane importowane z winnicy Lomartire.