Nowy wege konkurs - Złoty Karchoch 2024

Nowy wege konkurs - Złoty Karchoch 2024

W dzisiejszych czasach wege kuchnia to także odpowiedź na rosnącą świadomość ekologiczną społeczeństwa. Redukcja spożycia mięsa przyczynia się do zmniejszenia śladu węglowego, co staje się istotnym elementem strategii gastronomicznych przedsiębiorstw. 

Wychodząc naprzeciw trendom powstał WEGE Konkurs "Złoty Karczoch 2024", który stanowi kulminację fascynującej zielonej ewolucji. Finały konkursu odbędą się dnia 20 marca 2024 roku w Warszawie podczas GASTROTARGÓW SMAKKi.

To wyjątkowa okazja dla restauracji/szefów kuchni, aby zaprezentować swoje unikatowe podejście do kuchni roślinnej, zdobyć uznanie ekspertów takich jak Katarzyna Gubała oraz Michał Fabiszewski oraz wyróżnić się na tle innowacyjnych smaków i kreatywnych kompozycji. Nagrodą w konkursie prócz gratyfikacji finansowej będzie możliwość szkolenia się u członków naszego jury w najlepszych restauracjach w kraju!

Konkurs jest kierowany do restauracji z terenu całej Polski specjalizujących się w daniach kuchni wegańskiej. Celem głównym konkursu jest promocja kuchni wegańskiej oraz lokali gastronomicznych specjalizujących się w niej

Warunkiem podstawowym jest dokonanie zgłoszenia za pomocą formularza dostępnego dostępnego na stronie https://smakki.pl/pl/konkurs/konkurs-kuchni-wege-zloty-karczoch/ wraz z napisaną recepturą oraz przepisem potwierdzającymi wegański skład potraw oraz z załączonymi zdjęciami wykonywanych potraw.

Termin nadsyłania zgłoszeń upływa z dniem 25 stycznia 2024 roku. Niech Złoty Karczoch 2024 stanie się wizytówką dla tych, którzy podążają ścieżką smaku i zaangażowania w promocję zdrowego oraz roślinnego stylu życia.