Piece Convotherm i miłość do gotowania - duet idealny

Piece Convotherm i miłość do gotowania - duet idealny

Sprawna obsługa gości w restauracji na najwyższym poziomie wymaga skupienia, zaangażowania i co najważniejsze - bezawaryjności urządzeń, które wspierają proces tworzenia wyjątkowych smaków i aromatów. O tym,  dlaczego warto wybrać urządzenia marki Welbilt do swojej kuchni w restauracji opowiedział szef kuchni 7Niebo Bistro w Jaworznie - Marcin Socha, który od ponad czterech lat współpracuje z marką Welbilt.

Ta wieloletnia przyjaźń oparta na pełnym zaufaniu i szerokim spektrum możliwości, dzięki piecom Convotherm zaczęła się od spotkania z przedstawicielami marki Welbilt na targach gastronomicznych. Urządzenia zrobiły tak dobre wrażenia na szefie kuchni 7Niebo Bistro, że oczywiste było, że piece konwekcyjno-parowe doskonale sprawdzą się w kuchni Marcina Sochy. Dziś sam szef kuchni dzieli się wiedzą i z wieloma sukcesami szkoli w zakresie obsługi urządzeń do małej i dużej gastronomii. Niejednokrotnie miał okazję wdrażać zespoły, które przez lata pracowały na tradycyjnych piekarnikach czy patelniach w nowoczesność, której na imię Convotherm.

Wygoda i ergonomia

Szef kuchni 7Niebo Bistro ceni funkcjonalność pieców konwekcyjno-parowych marki Convotherm w swojej pracy za niezwykłą wygodę, ergonomię i wielozadaniowość. Podkreśla także, że urządzenia są bezawaryjne, pomimo tego, że pracują przez wiele godzin dziennie. Marcin Socha uważa również, że piece Convotherm są doskonałą rekompensatą w obliczu luk kadrowych wśród kucharzy zawodowych. Zatrudnienie odpowiedniego, doświadczonego kucharza, szczególnie w obiektach, które obsługują w czasie rzeczywistym 100 i więcej gości jest nie lada wyzwaniem.

Kucharze 7Niebo Bistro aktualnie wykorzystują do przygotowywania wyjątkowych dań dwa piece marki Convotherm. Jeden z nich pełni rolę cukiernika, a drugi wspiera tworzenie pysznych zup, dań głównych, przekąsek. Jak podkreśla szef kuchni współpraca z marką Welbilt na pewno będzie trwała jeszcze przez wiele lat i z pewnością na zapleczu kuchni pojawią się kolejne, wielofunkcyjne urządzenia. Piece są polecane wszystkim - bez względu na wielkość restauracji, hotelu, czy kawiarni. Ważne są także szkolenia z obsługi urządzeń. Wiele zespołów w zaledwie trzy godziny opanowało perfekcyjnie funkcje pieców Convotherm, dzięki poradom Marcina Sochy.

7Niebo Bistro - naturalne, polskie smaki z finezją

Najważniejszym biznesowym motto restauracji 7Niebo Bistro jest hasło: "Bez Was nie byłoby nas". To wyjątkowe miejsce na mapie Wyżyny Śląskiej, gdzie każdy może poczuć się, jak w rodzinie. Wyjątkowa, rodzinna atmosfera, ogromna dbałość o szczegóły i doskonałe menu oparte na polskich, regionalnych smakach - to zaledwie kilka zalet tej wyjątkowej restauracji. Warto nadmienić, że kucharze 7Niebo Bistro zajmują się także organizacją wesel, przyjęć okolicznościowych, a także przygotowują zdrowe i smaczne cateringi dla firm, jak i osób prywatnych.

Szef Kuchni Marcin Socha w tworzeniu menu dla swojej restauracji stawia na polskie smaki, naturalne aromaty wzbogacone ziołami, a także nietypowymi dodatkami. Z przyjemnością łączy także śląskie smaki z np. góralskim oscypkiem. Dzięki piecom Convotherm może eksperymentować i tworzyć nowe, niebanalne dania, które są cenione przez stałych gości restauracji.

Kuchnia szefa kuchni to przede wszystkim kuchnia polska z delikatną wariacją na temat Włoch. Proste smaki, bez zbędnych kombinacji, dobre składniki bez ulepszaczy i konserwantów, łatwe w przygotowaniu i pełne aromatu - takie są dania, które wychodzą z kuchni 7Niebo Bistro. Marcin Socha podkreśla także, że dzięki piecom Convotherm kucharze mogą przygotowywać dania z kuchni łemkowskiej, śląskiej, czy góralskiej. To ważne, aby zadbać o dobre, polskie smaki, które niewątpliwie są bardzo pożądane także wśród gości z zagranicy.

Organizacja wesel, czy dużych przyjęć okolicznościowych to spore wyzwanie. Dzięki zastosowaniu odpowiedniej mocy i temperatury w piecach Convotherm, a także licznym trybom przyrządzenia potraw - kucharze z łatwością mogą wydawać dania nawet dla 100 osób. Gdy goście się spóźniają, to dzięki funkcji podtrzymywania temperatury mięso nie jest zbyt suche, a warzywa nie żółkną. Idealna temperatura pozwoli na wydanie dań nawet po czasie bez utraty walorów smakowych.

Restauracja 7Niebo Bistro w najbliższych latach chce rozwijać współpracę z marką Welbilt, ponieważ stawia na ergonomiczne i zaufane rozwiązania dla gastronomii. Piece Convotherm dają kucharzom potężne możliwości, które w połączeniu z kulinarną finezją tworzą duet idealny.

 

fot. Marcin Socha

Artykuł powstał przy współpracy z firmą Welbilt