Po pierwsze sklep, po drugie bistro - Yes Butcher Shop & Bistro

Po pierwsze sklep, po drugie bistro - Yes Butcher Shop & Bistro

Z początkiem października Michał Gniadek poinformował na swoich mediach społecznościowych, że opuszcza restaurację Klonn i otwiera nowe miejsce o nazwie Yes Butcher. Będzie to mięsne bistro i sklep zlokalizowane na warszawskiej Saskiej Kępie.

W części sklepowej będzie można zaopatrzyć się w pochodzące z Polski i zagranicy dobrej jakości mięso. W sklepie także bogactwo sezonowanych steków, super jakości mięs, francuskich pate en crute, Boudin Noir, auszpików, długo gotowanych w niskich temperaturach mięs, jak gicz cielęca, ozory wołowe, żebra wieprzowe BBQ, a także zasłoikowanych dóbr gotowych do szybkiego spożytkowania we własnej kuchni.

Bistro ze stekami w roli głównej! Pojawią się zarówno klasyki, jak i mniej typowe cięcia. Nie zabraknie także innych soczystych mięsnych kąsków i dopracowanych sezonowych dań i dodatków. Na gości czekać będzie obszerna karta steków i mięsnych dań w otoczeniu sezonowych dodatków. Będzie po francusku prosto i w oparciu o maksymalnie nasączone smakiem składniki. - dodaje szef kuchni Michał Gniadek.

Po dwóch latach opuszczam stanowisko szefa kuchni restauracji KLONN i wyruszam ku nowej przygodzie. Tym razem będę nie tylko szefem kuchni, ale również właścicielem , a w dodatku nawet trochę rzeźnikiem. - pisze Michał Gniadek na swoim profilu. Nowe miejsce to trochę takie dwa w jednym: równorzędną rolę pełnić tu będzie mięsny sklep i bistro. Nie mogę się doczekać przyjęcia pierwszych gości w Yes Butcher! Zwłaszcza, że będę mógł Was bliżej poznać, bo moi kucharze i ja często osobiście podamy Wam jedzenie do stolika. - dodaje.