Polskie burgery najlepsze w Europie

Polskie burgery najlepsze w Europie

Wybrano zwycięzcę finału konkursu Street Food Awards. Droga nie była łatwa. Najpierw finał międzynarodowego konkursu w Polsce wygrała restauracja U Wędzonych. Kolejnym etapem rywalizacji był wielki finał w Saarbrücken. Polska restauracja odniosła ogromny sukces i otrzymała tytuł najlepszego burgera w Europie.

U Wędzonych to marka stworzona przez szefa kuchni Michała Snelę. Restauracja specjalizuje się w tworzeniu autentycznego amerykańskiego BBQ. Jak sami piszą: "Powolne dojrzewanie wśród dymu i pasja do gotowania, gwarantuje, że na nowo odkryjesz smak mięsa w jego autentycznej formie. Tutaj mięso jest na pierwszym planie. Nasze dodatki jedynie podkreślają smak, zamiast go zabijać."

W Polsce działają dwa lokale, znajdują się w Sopocie oraz we Wrocławiu, ale plany obejmują otwarcia w kolejnych miastach. Już w listopadzie powstanie kolejny lokal w Ostrowie Wielkopolskim, skąd pochodzi właściciel marki.

zdj. Facebook/European Street Food Awards