Restauracja Między mostami pod dowództwem Łukasza Budzika

Restauracja Między mostami pod dowództwem Łukasza Budzika

Właściciele wrocławskiej La Maddaleny w styczniu 2024 roku otworzą nową restaurację. Szefem kuchni będzie Łukasz Budzik, jeden z najbardziej utalentowanych polskich kucharzy, wyróżniony przez żółty przewodnik Gault&Millau za szefa jutra, uczestnik i finalista czwartej edycji jednego z najstarszych i najpopularniejszych programów kulinarnych na świecie - Top Chef.

Lokal będzie podzielony na dwa koncepty. W pierwszej części powstanie swobodna przestrzeń z otwartym barem, gdzie tematem przewodnim będzie kuchnia polska. W drugiej sali natomiast dostępne będzie tylko autorska kuchnia Łukasza Budzika i selekcja win. Właściciele wrocławskiej La Maddaleny otwarcie zaplanowali na drugą połowę stycznia 2024 r.

W przeszłości Łukasz Budzik był szefem kuchni m.in.: w restauracji Prime w Hotelu Intercontinental Doha the City w Katarze. We Wrocławiu prowadził restauracje w Hotelu Monopol - Aquario i Monopol i Mennicza Fusion w pięciogwiazdkowym butikowym hotelu Granary La Suite. Doświadczenie zbierał za granicą w 3-gwiazdkowych restauracjach Michelin, w Arzak w San Sebastian i Guy Savoy w Paryżu.

 zdj. Facebook/Między mostami