Restaurant Week w jubileuszowej odsłonie
Trwa jesienna edycja Restaurant Week. Hasłem tegorocznej, jubileuszowej, odsłony Restaurant Week jest #FoodieMoments. Festiwal potrwa do 17 listopada 2024 roku.
W Festiwalu bierze udział ponad 400 restauracji z 13 największych aglomeracji w całej Polsce! Festiwalowe smaki jesiennej odsłony wydarzenia goszczą na talerzach w Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Bydgoszczy, na Śląsku, Warmii i Mazurach oraz we Wrocławiu.
Wśród festiwalowych restauracji znajdziemy m.in. bydgoską La Rosę oraz Gdańską 14; krakowską La Forchettę na nowo oraz Novum Bistro; rzeszowskie Delice Rzeszów i Umami; szczecińską Restaurację Sowę i Bellevue; trójmiejskie Butchery & Wine i enoki; warszawskie Jedzenie i Picie czy Młody Grochów; wrocławskie Pod Papugami oraz Le Goose, a także poznańskie Nifty czy Dram: Cocktail Bar & Restaurant. Nie brakuje także debiutów - każdy znajdzie coś dla siebie!
W menu królują aromatyczne smaki jesieni - w festiwalowych daniach można znaleźć sporo grzybów, jesiennych warzyw, a także szeroki wybór owoców morza, ryb czy mięs.
Poszukujący kulinarnych doświadczeń goście mają do dyspozycji trzydaniowe menu festiwalowe w cenie 69,99 plus opłata rezerwacyjna 5,98.
10. edycja Restaurant Week to opowieść o pasji do jedzenia, chęci spędzania wolnego czasu na mieście, a także o dzieleniu się wyjątkowymi kulinarnymi odkryciami. Hasłem przewodnim jest #FoodieMoments? To chwile oznaczające pasję do jedzenia i kulinarnych odkryć. To czas, kiedy udaje się znaleźć perełkę kulinarną lub danie, które na długo zapada w pamięć. Zdaniem organizatorów to także historia Festiwali Restaurant Week, która trwa już od 10 lat.
Rezerwacje trwają na https://restaurantweek.pl/ oraz https://app.rclb.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek jest przewidziana na 90 minut.