Startuje Menufest!

Startuje Menufest!

To nic innego, jak nowy sposób poznawania topowych restauracji w Polsce. Bohaterami projektu są szefowie oraz ich unikalne menu w znanych restauracjach. W inicjatywie biorą udział restauracje z Warszawy, Gdańska i Krakowa, które proponują specjalnie skomponowane menu, będące wizytówką miejsca w okazyjnej cenie. Od 23 lutego do 12 marca goście, odwiedzając wybraną restaurację otrzymają w prezencie wyjątkowy welcome drink. Czym zaskoczy zimowa odsłona Chef's Menu w znanych restauracjach?

Dzięki inicjatywie Chef's Menu, do której przyłączyło się blisko 40 prestiżowych restauracji z Warszawy, Gdańska i Krakowa, goście mają szansę odkryć kulinarne sekrety najlepszych szefów w Polsce. W zimowej odsłonie odwiedzający wybrane miejsca będą mieli okazję delektować się flagowymi daniami przygotowanymi przez utalentowanych szefów. Niezależnie od preferencji smakowych, każdy znajdzie coś dla siebie.

Chef's Menu to całoroczna możliwość odkrywania autorskich dań utalentowanych szefów kuchni. Projekt daje gościom możliwość odkrycia znanych restauracji przez flagowe menu. Szefowie zapraszają na popisowe dania, menu i sharingi w ekologicznej formule wcześniejszej rezerwacji oraz okazyjnej cenie.

Kraków, znany nie tylko ze swojego bogatego dziedzictwa kulturowego, ale także z wysokiego poziomu gastronomii, staje się areną dla Menufest, kulinarnej uczty, która zachwyci najbardziej wymagających smakoszy. W zimowej odsłonie Chef's Menu biorą udział takie krakowskie restauracje jak Fala oraz Folga.

Warszawa, serce pierwszej edycji Menufest, wyjątkowej odsłony Chef's Menu, która jest zaproszeniem na niezapomnianą podróż po najwykwintniejszych smakach i aromatach warszawskich restauracji. Już teraz można zarezerwować stolik m.in. w Runo Restaurant, Syty Chmiel czy Benvenutti Amici.

Do tej kulinarnej eskapady dołączają restauracje, takie jak Cała Naprzód i Yatta Sushi Japanese Cuisine. Organizatorzy uprzedzają, że lista nieustannie się rozrasta o kolejne kulinarne perły, gotowe zaskoczyć najbardziej wyrafinowane podniebienia w sercu Pomorza.

Co sprawia, że ta inicjatywa jest wyjątkowa? To idea #SzanujJedzenie, która stoi za całym przedsięwzięciem. Dzięki systemowi wcześniejszego wyboru menu, restauracje zamawiają dokładnie tyle składników, ile potrzeba do przygotowania wybranych dań. To nie tylko wygodne i efektywne rozwiązanie, ale także skuteczny sposób na ograniczenie marnowania jedzenia. Udział w Menufest to możliwość wspierania idei #SzanujJedzenie i czerpanie radości z wyśmienitych potraw przygotowywanych przez utalentowanych szefów kuchni!

Pełna lista restauracji biorących udział w Menufest znajduje się na stronie www.chefsmenu.pl