Veganuary w Sofitel Warsaw Victoria

Veganuary w Sofitel Warsaw Victoria

Styczeń to czas, gdy do głosu dochodzi kuchnia roślinna, zachęcając do wzięcia udziału w Veganuary. Restauracja La Brasserie Moderne, w ramach tej inicjatywy, prezentuje limitowaną edycję menu.

Veganuary to globalny ruch zachęcający ludzi do odkrywania zalet jedzenia opartego na roślinach. Goście, którzy odwiedzą hotelową restaurację w styczniu, zyskają okazję, aby spróbować menu, które podkreśla sezonowe, lokalne i zrównoważone składniki.

- Wegańska kuchnia to nie tylko styl życia - to nieskończone możliwości odkrywania smaków i tekstur, które zaskakują i inspirują. Tworzenie dań roślinnych daje mi ogromną radość, bo każde z nich to dzieło sztuki, które łączy kreatywność i szacunek dla natury. Nasze menu powstaje z miłości do lokalnych produktów - codziennie współpracujemy z zaufanymi dostawcami, by na talerzach naszych gości znalazły się wyłącznie najświeższe i najwyższej jakości składniki. Od soczystych warzyw po aromatyczne zioła - wszystko, co serwujemy, ma swoją historię i pochodzi  z bliskiego otoczenia. Wegańska kuchnia to przyszłość pełna smaku, a możliwość dzielenia się nią z naszymi gośćmi to dla mnie największa przyjemność - mówi Paweł Kałuski, Executive Chef Sofitel Warsaw Victoria.

Najważniejsze punkty menu opracowanego przez szefa kuchni Sofitel Warsaw Victoria, Pawła Kałuskiego, obejmują warzywa sezonowe, kiszonki oraz czarny ryż Venere.