Znamy finalistów tegorocznej edycji Kulinarnego Rajdu Mistrzów
Jak wiadomo, tegoroczna odsłona konkursu będzie inna niż dotychczas. Postanowiono pominąć zarówno konkurencję sprawnościową, jak i konieczność przygotowania przystawki. Oznacza to, że zadaniem uczestników będzie przygotowanie wyłącznie dania głównego. Natomiast druga zmiana obejmie skład ekip startujących. Co ważne, zdecydowano, że rywalizacja będzie miała charakter indywidualny, a zatem udział w konkursie może wziąć samodzielny szef kuchni, a nie dwuosobowy zespół, jak w ubiegłych latach.
Do ścisłego finału XI Kulinarnego Rajdu Mistrzów 2023 skład jurorski, pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego, zakwalifikował:
- Przemysława Szwaka z Restauracji Retro w Obornikach Śląskich
- Pawła Błaszczyka z Forum Kulinarnego we Wrocławiu
- Bartosza Alboszta z Hotelu Traugutta3 w Białymstoku
- Daniela Pelechatego z Folwarku Amalia Gościniec w Lubikówku