Pieprz młotkowany i grubo mielony Prymat GastroLine
Pieprz jest popularny w dwóch postaciach pod względem struktury - jako pieprz mielony oraz w postaci cały ziarenek. Niemniej skala rozdrobienia pozwala uzyskać rozmaite i ciekawe zarazem efekty kulinarne. Dlatego też dla profesjonalistów w kuchni Prymat przygotował dwa rodzaje pieprzu czarnego - grubo mielony i młotkowany.
Wyjątkowość pieprzu młotkowanego i grubo mielonego tkwi w gruboziarnistej strukturze, która nadaje potrawom niezwykle atrakcyjny efekt wizualny i smakowy. Oba rodzaje pieprzu mogą być przysłowiową "kropką nad i", uwieńczeniem zarówno smaku, jaki i wyglądu serwowanego dania. Oba rodzaje pieprzu mogą być składnikiem pikantnych mieszanek przyprawowych do mięs, ryb i sosów, także z grilla. Warto wiedzieć, że pieprz czarny może być także elementem deserów, na przykład modnych ostatnio sorbetów truskawkowych czy z mango.