Polska manufaktura serów długodojrzewających

Polska manufaktura serów długodojrzewających

Manufaktura Serowara to marka należąca do GK Laktopol-Polindus. Niewielki zakład Manufaktury Serowara usytuowany jest w podkrakowskich Marszowicach, gdzie powstają wykwintne sery dorównujące włoskim i szwajcarskim smakom. Zakład specjalizuje się w produkcji wyśmienitych twardych serów długodojrzewających: Szlachetny - typu Parmezan oraz Marszowicki - typu Gruyere. Wytwarzane specjały zyskują uznanie zarówno wśród klientów indywidualnych jak i szefów kuchni. Doskonale komponują się na desce serów, nadają się idealnie do zapiekania, zup oraz sosów, a tarte wybornie smakują w sałatkach i makaronach. Zakład oferuje także szeroki wachlarz usług, m.in. wiórkowanie, kostkowanie oraz konfekcjonowanie serów - zarówno własnych jak i innych producentów. Więcej informacji: www.manufakturaserowara.pl