Ravioletti z gęsiną i jarzębiną

Ravioletti z gęsiną i jarzębiną

Zbliżająca się jesień zachwyca feerią barw, smaków i aromatów, które wkradają się także na talerze restauracyjnych gości czy klientów cateringów. W sezonowej ofercie makaronów pasta fresca marki Perino nie zabrakło niebanalnych, jesiennych połączeń. Jedną z nowości w sezonie jesienno-zimowym jest ravioletti z gęsiną i jarzębiną. Najlepszej jakości, delikatna w smaku polska gęsina to świetna propozycja mięsa na chłodne dni. Połączona w farszu ze słodką jarzębiną i zamkniętą we wdzięcznej formie ravioletti rozpieszcza podniebienie. Doskonale komponuje się z dodatkiem sosu z kasztanów, białego wina i rozmarynu. Świetnie łączy się również z ragu z salsicci włoskiej, czy minimalistycznej wersji - z oliwą z oliwek, oliwą truflową, masłem lub serem parmezan.