ZT Kruszwica wprowadza nowy format najstaranniej opracowanej frytury na rynku
ZT Kruszwica wprowadza nowy format najstaranniej opracowanej frytury na rynku. Maestro Sol teraz dostępny w dwóch opakowaniach: funkcjonalnym wiadrze i ergonomicznym bag-in-box.
Kruszwica nadaje nowe znaczenie fryturom. Nieustannie testuje receptury swoich produktów we współpracy z kucharzami i cukiernikami. Długotrwałe próby i obserwacje zachowania tłuszczów w wymagających warunkach pozwoliły skomponować fryturę o unikalnym składzie.
Maestro Sol to płynna frytura dla profesjonalistów skomponowana w 100% z najwyższej jakości olejów roślinnych? słonecznika wysokooleinowego, rzepaku i palmy z certyfikowanych plantacji. Taka kompozycja nadaje fryturze linii premium unikalne właściwości użytkowe i żywieniowe.
Precyzyjnie dobrane proporcje olejów zapewniają wyjątkową odporność na przemiany zachodzące w tłuszczu w wysokich temperaturach, wysoki punkt dymienia - powyżej 235°C oraz wydłużony czas użytkowania nawet o 40% w stosunku do frytur palmowych. Płynna forma przyspiesza pracę i ułatwia filtrowanie.
Obojętny smak i zapach Maestro Sol wydobywa naturalny charakter i aromat smażonych produktów ? zarówno potraw wytrawnych, jak i słodkości.
Maestro Sol oznacza czysty i komfortowy proces smażenia, wysoką efektywność kosztów oraz efekty końcowe, które zachwycają klientów.
Więcej: www.maestrosol.pl